Den Ultimative Lebbeordbog

Fucking-finally fik vi den her ordbog op at køre. Nogle af definitionerne er fra os selv, andre stammer fra jer læsere og slutteligt vil mange også stamme fra det dersens internet. Fælles for mange af dem er, at de skal tages med et gran salt. Man kan ikke undgå at støde på stereotyper i miljøet og så længe vi kan grine med hinanden over det, er det ret så harmløst. Kom endelig med flere spøjse/sjove idéer til definitioner eller nye ord, der skal tilføjes.

Vi kan kontaktes på følgende måder:

  • Vores mail: lesbiskenoter@gmail.com
  • Vores Facebookside: https://www.facebook.com/lesbiskenoter
  • I kommentarfeltet eller under “kontakt os”

Den Ultimative Lebbeordbog 

A

Andro/Androgyn

En person (kan være lesbisk) som er hverken butch eller femme, men kan fremstå som begge dette. Meget gender fluid i sin fremtoning. Kan også kalde sig: gender fluid, gender queer

B

Baby Dyke

En ung lesbisk, der er “ny” i miljøet. Ofte også med en masse drama omkring sig.

Bicurious/beersexual

  1. Heteroer der bliver lesbiske efter kl 2 i byen.
  2. Efter kl 4 er alle til piger. En straight girl, som kun er til piger, når hun er stiv. Ses ofte i TV-serier, eller nogen har måske prøvet et straight crush? 😉 .. Ud over det, kan de også ses i nærmest ALLE M!-blade, hvor de oversnaver hinanden for kameraets og mændenes skyld.
  3. En heteroseksuel pige, der ønsker at afprøve hendes lesbiske fantasier (kan også være en lesbisk, der ønsker at udleve/afprøve hetero-fantasier)

Biseksuel

En fyr eller pige, der er tiltrukket af begge køn. Ofte er biseksuelle misforstået til “bare at være forvirrede” eller får at vide “ja, ja, spring nu bare ud som *indsæt enten bøsse, lesbisk, hetero*”. Mange føler sig også truet af at skulle date en biseksuel, fordi de tror at vedkommende er bicurious og dermed vil vælge dem fra for en mand/kvinde. Hermed en opfordring til at acceptere biseksuelle som biseksuelle og ikke bicurious, for der er en verden til forskel.

Boi

Kan have flere betydninger – En drenget lesbisk/en blød butch/en fyr, der hænger ud med queers. Læner sig meget op af androgyn.

Bottom

Referer til den fysiske placering i sengen – altså er man submissiv i sengen, fordi man ligger nederst.

Butch

En maskulin lesbisk. Har typisk kort hår og går i tøj fra H&M’s mandeafdeling. De er også ofte ret gentlemen i det. To butch venner, kalder tit hinanden for “bro”. Butch’es kan godt lide at der er en “mandlig” person  forholdet og det skal naturligvis være dem selv. Det er dog ikke usandsynligt at to butches bliver kærester – dog lidt en sjældenhed.

C

Chapstick lesbian (læbepomade lebbe)

En “in-between” lesbisk. Ser sig hverken som butch eller feminin, men befinder sig imellem. Stilen ligger måske tæt op af den typiske hipster. Bruger læbepomade og ikke læbestift. 😉

Clam Slammed

En irriterende ting at komme ud for – lesbisk udtryk for cockblocking, som refererer til at en (typisk en veninde) gør noget/siger noget/eller bare er til stede, så man ikke kan have sex med sin udkårne – hvad end det er one-night-stand, eller en fast partner.

D

Dansefisse

Den fisse du helst ikke vil slikke efter 5 svedige timer på Velas/G-bars dansegulv.

Dieseldyke

En virkelig maskulin lebbe. Ofte associeret med lastbiler, tungt maskineri eller skovmandsskjorter (og undertrøjer uden ærmer. Du ved hvilke der tales om)

Drag King

Pendant til drag queen. Så en kvinde, der dresser sig op som en mand, ofte for at performe.

Dyke

Et andet ord for lesbisk. Kan også bruges nedsættende, men the international Dyke March lesbian visibility movement, tog ordet tilbage.

E

F

Femme

En feminin lesbisk. Bruger neglelak, makeup og kjoler. Bliver sammen med lipstick lesbian ofte forvekslet med en hetero.

FTM

Forkortelse for “female-to-male” – altså en FTM-transkønnet.

G

Gayborhood

Et område, hvor størstedelen af personerne er queer. Det kan være gaybars/caféer/butikker eller en bestemt by såsom fx Brighton. Kan ofte spottes ved at der forefindes en del regnbueflag i området.

Gaydar

En evne man udvikler til at spotte andre lesbiske på radaren (altså, i ens omgivelser, ikke)

Gold star

Stammer fra L Word og er betegnelsen for en lesbisk kvinde, der udelukkende har haft sex med kvinder. [Note: kan virke nedsættende, idet ordet indikerer noget prestige i dette. Man er altså ikke mindre lesbisk, hvis man (også) har haft sex med mænd. I virkeligheden findes der slet ikke sådan et hieraki i lebbeverdenen]

H

Has Been

En der er lesbisk og finder sig en mand, slår sig ned, får børn, venter nogle år, springer ud påny og vil tilbage til det lesbiske miljø. En negativ term. [Note: og super fordømmende]

Homoår

Lidt i forlængelse af “Lebbetid”. Et homoår må vel være tilsvarende et hundeår. Så omkring 7 år? 😀

I

I skabet

Sagt om LGBTQ-personer, der ikke er sprunget ud endnu. At de gemmer sig i skabet.

J

K

Kødgardiner

Et andet ord for skamlæber.

Kødkonkylie

Lækkert malerisk ord for fisse

L

Lebbenegle

Trimmede negle. De der falske negle man ser i lesbiske pornofilm? Lies. Det kan godt lade sig gøre at have lange negle som lesbisk, men mange lebber sværger til neglesaksen.

Lebbetid  

Lebbetid er et begreb, der primært bruges om tiden, som to kvinder har været kærester i. Kan snildt relateres til det engelske udtryk ”U-haul” som dækker over lesbiske der flytter sammen, bliver forlovet og får en kat efter blot en måned. Der er ikke fastlagt nogen bestemt definition på, HVOR lang tid en måned er i Lebbetid, men det anslås til at være mellem 6 mdr-9 mdr (og alt afhængig af hvor meget udvikling der sker i parforholdet kan en måned godt svare til 1 år+). Eksempel på brug: ”Hvor længe har Sofie og Sofie egentlig været sammen efterhånden? Jeg mener, de er jo forlovet!” –”Åh, jeg vil tro de har været sammen i tre måneder, men det svarer jo også ofte til et år i Lebbetid”.

Lesbisk

En kvinde der er følelsesmæssigt og seksuelt tiltrukket af andre kvinder.

LGBT

Er en paraplyorganisation for lgbt-personer. Findes i Danmark og også internationalt. Det er vores egen “amnesty” der kæmper for vores rettigheder, taler vores sag, hjælper folk med at springe ud m.m. – dog findes et væld af andre mindre organisationer, der taler de enkelte undergruppers sag, fordi alle ikke altid er enige i LGBT’s udtalelser. Læs mere på: http://lgbt.dk/

LGBTQI

Forkortelse for lesbiske, “gays”/bøsser, biseksuelle, transkønnede, queers og interseksuelle.

Lipstick lesbian

Feminin lebbe.

M

Miljøet

Reference til LGBT- /eller bare lebbemiljøet

Mitsaakaldtlesbiskeliv

Legendarisk blog af anonym lebbe og hele grunden til at Lesbiske Noter opstod. Fungerer som flere lebbers mentor. http://mitsaakaldtlesbiskeliv.blogspot.dk/

Muschi

Tysk ord for vagina. Virkelig nuttet.

N

O

P

Q

R

S

Sabaah

Betyder ”ny dag”, ”morgen” eller ”ny begyndelse” og er en forening for homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede med anden etnisk baggrund end dansk og andre, som sympatiserer med gruppen og dens aktiviteter. http://sabaah.dk/

Springe ud

Referer til at springe ud af skabet og dermed fortælle om din seksualitet til andre. Ofte snakker man om dengang man “sprang ud”, men sandheden er jo at vi springer ud hver gang vi vælger at fortælle om vores seksualitet på det nye job, i den nye klasse, etc.

T

Tipping the velvet

Slikke fisse.

U

U-haul

Lesbiske der næsten bor i flyttevogn og er klar til flytte ind hos den kommende nye kæreste. Eller lesbiske par, der flytter ind sammen efter at have kendt hinanden i meget kort tid.

V

Va-g-g

Betegnelse for ‘hullet’/skedeåbningen i en punani/fisse/vagina m.m. Skal udtales på engelsk for street credit.

Vela-blikket

Det blik, som man får som ‘nyt kød’ inde på Vela af alle stamgæsterne. Oftest meget sultent og ligner lidt at man bliver scannet.

W

X

Y

Z

Æ

Ø

Å

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s