Lyserød er da til drenge ! eller hvad

mgo1Sønnik og jeg sad denne aften og genså MGP JR 2016  – altså det for børn.  Og mens vi sidder der, snakker og ytrer vores mening omkring kvaliteten af lyd fra de forskellige deltager siger Sønnik så..

’Sådan en guld bluse ønsker jeg mig.. ’’

og peger derefter ivrigt på pigerne med de høje stemmer.

 

 

Og da må jeg indrømme at min lille indre feministiske lebbe klappede manisk i sine små tykke pølsefingre og lydløst råbte sej, sejt, sejt du tør være dig. Alt i mens jeg blot smilede til knægten og svarede ’’den er også fin’’. For selv om min søn elsker Cars, Airplanes, rollespil og skateboards, – ja – alt det som i vores samimtired1fund bliver betegnet som ’’drenget’’. Ja selvom han er blevet bombet med samfundets kønsidealer, blevet overvældet af lyseblå og blå nuancer længe før han kunne gå. Jamen, trods alt det har barnet alligevel fået lidt af min rebelske ligestillings og do-what-makes-you-happy mentalitet med sig i bagagen. YES. 0-1 til #nedbrydgængsekønsroller. 

Nok om vores aften, men når nu vi snakker kønsroller, kønskasser, bokse og idealer eller hvad du nu vil kalde dem. Kan jeg ikke lade vær med at tænke på det fineste budskab, jeg for nyligt stillede bekendtskab med. Det hedder Im tired project.Tjek det ud her https://www.facebook.com/theimtiredproject/?fref=ts , blandt de fineste statements, fandt jeg dette. Så fint et statement denne torsdag aften. God aften.

One thought on “Lyserød er da til drenge ! eller hvad

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s