Er jeg klar til at blive mor?

God mandag morgen. Jeg er netop vendt tilbage fra en uge schup-schup-schup (skiferie jf. Rachels (Friends) udtryk (gerne med hoftevrik fra den ene til den anden side og tilbage igen)) i det italienske vidunderlandskab. Nu byder ugen på studiestart og arbejde – for ikke at forglemme både en gallapremiere og et awardshow samt et par aftenener i madklub. Og så starter weekenden med en fly til Frankrig, for de franske alper skal da også besøges.

Al denne rejsen er i øvrigt noget jeg kan takke mine forældre for. De rejste selv verden tynd indtil de i en sen alder fik børn. Hvilket leder mig til et dilemma fra Mads & Monopolet i lørdagens udgave. En 45-årig kvinde spurgte om hun var for gammel til at få et barn. Er hun det? Nej, mente monopolet og jeg kan kun sige mig enig.

Eneste minus er, at min mor (og far egentlig også) er mere end klar til at få børnebørn. Det er jeg så ikke. Min lillesøster på 20 er bestemt heller ikke. I mellemtiden tager hun (min mor altså) sig af den resterende families småbørn. Og hun er noget nær verdens bedste ekstrabedstemor for dem.

Og hun ved jo godt, at hun (og min far) ikke kan forvente at jeg får børn tidligt, når de selv var 45+. På den anden side ønsker jeg heller ikke at mine børns mormor og morfar er 90+ når de fødes (børnene altså). Og som single-mor (mig) vil bedsteforældre, der selv kan gå og ikke skal plejes som et par spædbørn, egentlig også være meget rart. Ellers så går jeg da helt nedenom og hjem.

Det giver mig et spænd på +/- 10 år. Og det første år bruger jeg i Sydney. Hvis alt går vel. Det var bare det.

Jeg går op og bestiller en kaffe mere, og så smutter jeg tilbage til noget mere seriøst end de her tankestrømninger. De her “hjemme”kontortider er ikke værst. Især ikke når man kan lege Carrie med sin bærbare på den lokale kaffebar.

EDIT: I mit forsøg på at finde et featured image (så indlægget ser pænere ud på forsiden, billedgooglede jeg ‘single mom’. De relaterede forslag var ‘sad’ og ‘poor’… Den lader jeg lige ligge lidt..

Ej.. Det gør jeg kraftedeme ikke. Hvor er det trist, at det er det, man forbinder single mødre med. Er det virkelig sådan i 2016? Min indre normbryder siger mig, at nu-skal-jeg-vise-dem!

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s