Gal eller genial?!

Internettet har igen igen igen (nedlagt ottetal) vist sig at være skørt og genialt på mange måder. Her får I et vaskeægte feministisk lesbisk juleevangelium. Glædelig jul kære læsere ❤

Juleevangeliet

KVINDFO’S JULEEVANGELIUM, ANNO 1994

Og det skete i det dage, at Statsministeren sendte et telegram til Socialministeriets departementschef, om at hele verden skulle tælles i kvindtal. Det var den første folketælling mens Kvirinius’ kone var Premierminister i Syrien. Og alle drog hen for at lade sig indskrive, hver kvinde til sin by. Også Josefa drog op fra byen Nazaret i Galilæa til Judæa, til Ida Davidsens by, som hedder Betlehem, fordi hun var af Davidsens hus og slægt, for at lade sig indskrive sammen med Maria, sin forlovede, som ventede et barn med kunstig befrugtning. Og mens de var dér, kom tiden, da hun skulle føde; og hun fødte sin datter, den førstefødte, og svøbte hende og lagde hende i en krybbe, for der var ikke plads til dem på Mændenes Hjem. I den samme egn var der hyrdinder, som lå ude på marken og holdt nattevagt over deres hjord. Da stod Fruens kvindelige engel for dem, og Fruens herlighed strålede om dem, og de blev grebet af stor frygt. Men den kvindelige engel sagde til dem: »Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket, navlig mænd der trænger til en røffel: I dag er der født jer en frelser i Davidsens by; hun er Krista, Fruen. Og dette er tegnet, I får: I skal finde en lille pige, som er svøbt og ligger i en krybbe.« Og med ét var der sammen med den kvindelige engel en himmelsk hærskare af kvindelige engle, som lovpriste Gud Fruen og sang:

     Ære være Gud Fruen i det højeste og på jorden!
     Fred til mennesker (men ikke mænd) med Gud Fruens velbehag!

Og da de kvindelige engle havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrdinderne til hinanden: »Lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket, og som Fruen har forkyndt os.«  De skyndte sig derhen og fandt Maria og Josefa sammen med datteren, som lå i krybben. Da de havde set det, fortalte de, hvad der var blevet sagt til dem om denne pige, og alle mænd, der hørte det, undrede sig over, hvad hyrdinder fortalte dem, thi mænd fatter bjælde; men Maria gemte alle disse ord i sit hjerte og grundede over dem, da kvinder generelt tænker sig grundigt om. Så vendte hyrdinderne tilbage og priste og lovede Gud Fruen for alt, hvad de havde hørt og set, sådan som det var blevet sagt til dem.

Da otte dage var gået, og hun skulle omskæres have et baby shower, fik hun navnet Jesusine, som hun var blevet kaldt af den kvindelige engel, før hun blev undfanget i moders liv.

Donis, Mary Mag and Guadalupe WS copy.jpg

2 thoughts on “Gal eller genial?!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s