Mit første møde med den transkønnede kvinde

Jeg er ved at samle tanker til et længere debatindlæg om hvordan virksomheder i stigende grad benytter transkønnede og andre minoriteter til at promovere sig selv. Jeg fik sådan lyst til at inkludere min historie om mit møde med en transkønnet kvinde, der har gennemgået en meget stor forvandling. Nedenstående er kun en lille del af et længere indlæg, der udkommer når jeg synes det er færdigt.

“Det er ikke mere end et par uger siden, at jeg havde en meget lang, dyb og utrolig berigende samtale med en transkønnet kvinde. Hun har gennem hele sit omtrent 40-50-årige liv haft sin gang i et meget maskulint miljø, men for fire år siden, vendte hun 180 grader, og startede sin transformation. I dag lever hun som rådgiver for Københavns utilpassede unge og så har hun forfattet sin første bog. Selvom det var første gang vi talte sammen kunne jeg mærke på hende, at hun følte sig tryg i mit selskab. Det betød, at jeg fik mulighed for at stille personlige spørgsmål til hende, og i dag er jeg meget klogere på transkønnethed, transformationens forløb, udfordringer undervejs og ikke mindst seksualitetsforandringen, der kan opstå undervejs.

Ind til denne dag kendte jeg ikke nogen transkønnede. Jeg havde læst nogle interviews, set lidt om det i fjernsynet, og så har jeg smilet til dem i baren og på dansegulvet på bøssebaren Cosy og lebbebaren Vela i København. Men heller ikke mere end det. Og jeg havde da spørgsmål ligesom andre også har. Og forundringer og nysgerrigheder. Nogle over og nogle under bæltestedet. Kvinden jeg mødte tilbage i starten af august, virkede så rolig og meget nede på jorden, så jeg begav mig ud på dybere vand.

Nogle af jer kan måske også nikke genkendende til, at der er emner som man ikke må berøre. Det kan være sig hvordan misbrug er tabubelagt, eller som når man ikke ved om det er i orden at sige mulat, sort eller mørk. Psykiske sygdomme vil jeg også betegne som tabubelagte, og ligeledes transkønnethed der også er noget nemmere at tie stille om end at spørge ind til”.


Afslutningen på mit møde med denne kvinde må I vente med at få. Den udkommer som sagt i et samlet debatindlæg med diskussion om hvorvidt virksomheder har en tendens til at udnytte transkønnede til egen vinding. Som I kan fornemme bliver dette indlæg lidt anderledes end mine ellers så relativt useriøse indlæg, der mest handler om mig…

Jeg synes det er tiltrængt med et anderledes syn på de transkønnedes popularitet, som efter min mening pt bliver belyst fra en simplificeret vinkel uden refleksioner.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s