Et skridt (milepælsskridt altså, ikke skridt skridt) længere

Jeg var forbi mit yndlingsungdomsblad forleden, og sidenhen også forbi deres hjemmeside. Og jeg har sågar også liket dem på Facebook, med det resultat at jeg nu bliver bombarderet med opslag om “Sådan ved du at du er forelsket”, “Åh, nej! Er 1D i opløsning” (One Direction altså), “Sådan ved du om du kan stole på din veninde” og you name it.

Nå ja, det er altså Vi Unge-magasinet jeg taler om. Udemærket information at dele tænker jeg.

I min iver for at se hvordan magasinet klarede det den dag i dag (d-overload oh my), klikkede jeg ind på deres hjemmeside. Lyserøde farver tjek, modelfotos af unge (helt tydeligt ikke danske, nok nærmere amerikanske) piger tjek og masser af godt humør tjek. Ja, besøget var som man kunne forvente. Make-up, veninder, kærlighed og kæledyr.

Husker I brevkassen de havde?

Hemmelighederne fra i går, fik mig til at tænke på, hvor fedt det vil være med et lesbisk panel. Man skriver sit dilemma/spørgsmål, og så hjælper vi + læsere med at svare i fællesskab.. Summer lidt på den. Sidespor.

Nå, men brevkassen husker jeg helt tydeligt. Især de evige spørgsmål fra piger, der kiggede på andre piger i omklædningsrum, fantaserede/drømte om piger, var forelskede i deres veninde eller andet, og derfor spurgte om de var lesbiske.

Og det var de altså aldrig ifølge brevkasse-svareren. Aldrig. Dengang var det slet ikke noget man talte om, og det skulle pigerne slet ikke være bange for at være.. BANGE. FOR. AT VÆRE.

..

I dag er tonen altså en helt anden skal jeg hilse at sige. Bare på forsiden er der to artikler om at være lesbisk:

Guide: Sådan scorer du din pigeflirt

Er du lesbisk og føler dig fremmedgjort? 

Det er da et skridt i den rigtige retning. Jo mere almindeligt “lesbianisme” omtales, des bedre efter min mening. Og en guide til at score en pige, er da ret sejt!

Artiklerne har jeg altså ikke nærlæst – er de noget lort? For så skal jeg nok skrive til Vi Unge. Men lige nu vil jeg hellere sætte mig foran Netflixen og se et afsnit af The Fall. #sovehjernevsaktivistiskehjerne

3 thoughts on “Et skridt (milepælsskridt altså, ikke skridt skridt) længere

 1. Guiden er fantastisk! Du skal bare holde øjenkontakt, blive venner med hendes veninder, spørge ind til hendes ferieplaner og pege dine fødder i hendes retning, så går det løs!
  Haha, men på plussiden er den fuldstændig lige så dårlig, som de fleste “hetero-guides” 😉

  Liked by 1 person

 2. Jeg blev lidt nostalgisk, da du nævnte Vi Unge, så jeg gik på opdagelse og læste en artikel om at ‘Kend din seksualitet’. Der stod bl.a.:

  “Selv om du har haft en drengekæreste eller bare er vild med en dreng fra din klasse, så er det helt almindeligt også at tænke på piger, når det handler om sex. Det betyder ikke, at du er lesbisk! Grunden til, at du måske tænker på piger, når det handler om sex, kan være fordi, du kan identificere dig med piger og ved, hvordan bryster for eksempel føles.”

  Jeg har lyst til at tilføje: “Eller grunden til at du tænker på piger, når det handler om sex, er fordi du er lesbisk.” Bum. I stedet for at slå fast med udråbsregn, at det er man ikke. Dog slutter hele artiklen af med et afsnit om, at man skal acceptere det, hvis man er homoseksuel. Dejligt at se, at der sker ændringer, selvom der stadig er et stykke vej endnu 🙂

  http://www.viunge.dk/kaerlighed/sex/kend-din-seksualitet

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s