Om at være ene homo i hetero-hønsegården

I dag er det mandag og sådan en lidt underlig dag. Jeg er så skide glad og forårsagtig for tiden, men en gang i mellem er jeg også tænksom, frustreret og forvirret. I dag giver jeg lykken lov til at krakelere og lader lidt af selvmedlidenheden og tungsindet ud af hovedet. Det gør jeg på bedst tænkelige måde under dynen, alene med Marie Key og lesbisk blogging.

Min weekend har været helt vild og dejlig med en lind strøm af fest, øl og venner. Fredag ville jeg have været hjemme på sofaen i kollektivet, men en telefonopringning senere tog jeg mod byen og mødtes med to af mine bedste lesbiske veninder. De er kærester, 5-7 år ældre end mig og så hedder de det samme til fornavn. Det er vidst mest et homoproblem, hva? Det er fabelagtigt at have sådan to halvvoksne lebsiske veninder, som er gode til at lytte, grine med og give gode råd om lidt af hvert. Det var netop hvad der skete fredag over en del alkohol og cigaretter. Senere mødtes vi med deres lesbiske veninde og dansede al skam ud af livet på G-bars dansegulv lige til lukketid.

Siden jeg lørdag tog morgentoget hjem, har jeg savnet de søde lebber og manglet dem. Jeg har nemlig ikke rigtigt andre lesbiske veninder. Det meste af tiden er jeg ene homo i hetero-hønsegården og stortrives med at få masser af opmærksomhed på at være den skøre lesbiske ven. Men hold kæft, hvor er det også rart og trygt at være sammen med andre damer, som også kan lide damer. Det giver mig ro, at jeg, bare for en aften, er ganske ligesom de andre omkring mig. At de ved, hvordan jeg har det, når jeg er kommet til at kysse med en heteroveninde til en fest eller er blevet forvekslet med en fyr i Dagli’ Brugsen. At de kender til lesbisk drama og at to af samme køn ikke skal være bange for at gennemsnave hinanden i rygergården, mens alle kan se det.

Da jeg vågnede op med tømmermænd lørdag formiddag, tog jeg toget til København og skulle til indflytterfest hos en af mine søde heteroseksuelle højskoleveninder. Jeg hyggede mig i 10 pigers gode selskab, men følte mig alligevel lidt ved siden af og alene. Nu er jeg hjemme i det jyske, men følelsen af at være anderledes sidder stadig i kroppen og jeg hungrer efter alt, som er homoseksuelt. Fulde fremmede fyre og forældre har før sagt til mig, at jeg ikke skal skjule mig bag min seksualitet og bygge min identitet op omkring den. Men det kan de da sagtens sige, mens de hygger videre med deres heteroseksuelle venner og heteronormative hverdag. Jeg er mange ting og lesbisk er en (stor) del af dem. Mit behov for nogle at spejle mig i er større end jeg gik og troede og jeg har lyst til at se mine lesbiske veninder igen. Snart. De er sgu så søde.

Med kærlighed og ønsket om en dejlig tænksom mandag til alle, som har brug for at lufte lidt ud i hovedet.

3 thoughts on “Om at være ene homo i hetero-hønsegården

  1. Åååhhhhh hvor jeg kender det med at savne homo veninder!! Jeg sprang først ud som 30 årig og har ligesom dig kun få homo venner. Nogle af mine hetero veninder forstår heller ikke behovet for at være sammen med ligesindede. Men det har man….. Så mangler du en ny veninde, så melder jeg mig gerne!😉

    Like

  2. Det var sådan jeg endte på denne blog! I min desperation for at finde noget homorelateret i en hverdag fyldt med heteroseksualitet prøvede jeg at google alle mulige forskellige ting og vupti – så fandt jeg denne blog. Jeg elsker mine heteroseksuelle venner, men de kan bare ikke helt forstå de ting, jeg går og tumler med. Jeg elsker at være på G-bar, for der føler jeg mig ikke anderledes, men det er bare lidt svært nogle gange at få mine heteroveninder med derind, fordi de vil jo gerne være der hvor de heteroseksuelle mænd er… Jeg savner lidt et homonetværk :b

    Like

  3. Vi fikser da vores eget nye homonetværk. Jeg har heller ingen homovenner, men en del hetrovenner der syntes der er spændende, at høre om, vel og mærke – Og jeg har aldrig været på G-bar:-)

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s