Jeg er i virkeligheden parforholdsguruen over dem alle… eller noget. Og så lidt om lebbetid.

Min veninde ringede mig forleden op, helt stakåndet, panisk og bagstiv. Man kunne nærmest lugte spritånden gennem telefonen. Hun havde et dilemma – eller rettere sagt, hun var i tvivl om noget. Dagen forinden havde hun været i byen sammen med en rigtig god veninde, der tilfældigvis også samtidig er hendes eks. De havde drukket øl og det var rigtig godt at se veninden igen. Da øllene ligesom var gået fra én til mange, tog veninden hendes hånd under bordet.

Problemet her, ville ikke give så meget mening hvis ikke jeg fortalte at min veninde er i et ret nyt forhold – deraf kommer dilemmaet. For ikke nok med at eks’en ville holde i hånd, så spurgte en fremmed om de var på en date sammen. Og ”nej nej det er vi overhovedet ikke. Vi er bare gode venner”.

Der blev så kastet komplimenter over bordet både fra Den Fremmede og Eks’en om at hun altså (min veninde, lad os kalde hende C). At C altså så rigtig dejlig ud og fra Eks’en lød det, at hun selvfølgelig var rigtig glad på C’s vegne, hvad angår Ny Kæreste, for C fortjente det.

Men hvad gør man, når man på trods af Ny Kæreste,  som man knalder konstant og bliver helt blød i knæene over, stadig synes at det er lækkert når både En Fremmed og Eks’en giver komplimenter? (Selvfølgelig nævner man at man har Ny Kæreste, men man smiler stadig og bliver helt smigret).

giphy (1)

”Hvad så K? Betyder det så at jeg slet ikke er klar til at være i noget forhold?! Er jeg en dårlig kæreste? Bør jeg sige noget til hende??”

Som værende i et forhold, hvor vi har været tilpas lang tid nok sammen, til at folk ikke spørger ”er dig og *X* stadig kærester?” længere og det ikke ligefrem er vildt, hvis vi køber en ny sofa sammen – fordi vi også har været et par i lang Normaltid og ikke kun Lang Lebbetid. (ok, håber det giver mening. Ellers skriver jeg lige en forklaring på Lebbetid nedenunder indlægget)

Åhh.. Hvor blev tråden af. Nåh ja, som en i fast parforhold gennem længere tid, måtte jeg lige bede min veninde om at chill a bit. Og afsløre at det ikke bliver sidste gang at sådan noget i den stil sker. Hvad det til gengæld handler om, er hvordan HUN vælger at handle ift. den slags. Hvis hun act’er on it, uden at det er en helt OK ting mellem hende og hendes kæreste (I don’t judge), vil det nok være lidt et problem….

Jeg mener godt at man må flirte, selv om man er i et forhold. Min kæreste og jeg er sågar også enige om, hvor grænsen går ift. at kysse på veninder for sjov, og hvilke veninder / personer det ligesom bliver lidt akavet med.

Men mit indtryk er at den slags er ret forskelligt fra person til person? Min paniske veninde var i hvert fald helt i spåner over at Eks havde kysset hende på kinden. Men come on. Så galt er det jo ikke. Men mit råd var i hvert fald at hun nok skulle sige det til Ny Kæreste uanset hvad. Selv om det ikke var verdens undergang, så er det bare en god ting at sige den slags. Fordi det er med til at fastlægge hvor grænsen går for begge parter i sårn et nyt forhold.

Og dét er satme vigtigt at få styr på!

Alt godt herfra Lebbeguruen. Som lovet kommer der også lige en forklaring på lebbetid:

Lebbetid (substantiv; fælleskøn) [ˈlεbətiðˀ]

Lebbetid er et begreb, der primært bruges om tiden, som to kvinder har været kærester i. Kan snildt relateres til det engelske udtryk ”U-haul” som dækker over lesbiske der flytter sammen, bliver forlovet og får en kat efter blot en måned. Der er ikke fastlagt nogen bestemt definition på, HVOR lang tid en måned er i Lebbetid, men det anslås til at være mellem 6 mdr-9 mdr (og alt afhængig af hvor meget udvikling der sker i parforholdet kan en måned godt svare til 1 år+). Eksempel på brug: ”Hvor længe har Sofie og Sofie egentlig været sammen efterhånden? Jeg mener, de er jo forlovet!” –”Åh, jeg vil tro de har været sammen i tre måneder, men det svarer jo også ofte til et år i Lebbetid”.

5 thoughts on “Jeg er i virkeligheden parforholdsguruen over dem alle… eller noget. Og så lidt om lebbetid.

  • Haha, er glad for at du kan lide den ;-)!
   Vi arbejder faktisk på at lave en ordbog, så du kan vel se den som en lille “teaser” haha.

   Like

   • Åhh ja da! Det virker pludselig som et must have for mig 😉 Hvordan har jeg kunne undvære en sådan bog, den lyder så meget mere ophidsende, end den faglige ebog jeg har et forhold til lige nu…
    Ja det var det hun skrev, og følte sig straks som den gode studerende, der lige retfærdiggør luren på 1 1/2 time for sig selv :-p

    Like

    • Haha, beklager at måtte skuffe dig, men den er nu ikke ment til at komme i bogform. 😉 det bliver her på bloggen, men du kan til gengæld tilgå den anytime. Dog kan vi da godt sige at vi ikke udelukker muligheden, haha 😀 … Og ugh, lyder tough det dér! Men lur er vigtigt !

     Like

 1. Blogbog er også helt okay, mine overspringshandlinger kommer i mange former 😉
  Jeg venter i spænding, og fortsætter med sidst tilkommende overspringshandling… Jeg lyser langt væk af “dårlig studerende”

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s