Mødre, fædre og min mor

Jeg ved godt at jeg skrev i går, men jeg har brug for at få det her ud. Måske nogen kunne bruge det her til noget?

Bomben røg under x-factor i går. Jeg havde lidt frygtet den siden jeg sprang ud, men jeg troede at jeg var kommet ud på den anden side af farezonen. Men det skete. ”Alle børn bør altså have både en mor OG en far” sagde hun som om det var ingenting. Hun kiggede ikke på mig, jeg tror ikke at det specifikt var henvendt til mig, men jesus kristus det gjorde ondt. Sådan helt ind i hjertet. Kniv ind mellem ribbenene, ondt. Jeg elsker børn. De 6-7 årige spejdere der render rundt i en skov med mig hver onsdag er de mest vidunderlige skabninger i verden, og jeg er evigt taknemmelig for at få lov til at låne andres børn en gang om ugen. Men jeg vil gerne have mine egne. De behøver ikke have mit blod, men de skal have mit hjerte og min opdragelse, sammen med hvem end der dropper ned i mit liv. Hvis det menneske bliver en kvinde, ville jeg have det forfærdeligt med at vide at min mor ikke synes at vi er gode nok til at opdrage børnene.

Jeg ville ønske hun ikke havde sagt det.

Jeg sidder lidt fastfrosset – for hvad fanden gør man? Siger man? Hun er min mor?! Hun har holdt mig som baby. Hun holder mig stadig når jeg bliver ked af det. Jeg kan ikke fortælle hende hvor forfærdeligt en ting det er at sige. Jeg kan ikke få ordene ud.

Hvorfor skulle hun sige det.

Jeg skal nok lære min søn at barbere sig – jeg får nok overskæg til den tid alligevel. Jeg skal nok lære ham om porno og jakkesæt og øl. Selvom den sidste del får mit livs kærlighed nok lov til at klare. Så kan jeg lære ham om kvalitetsæblejuice. Jeg skal nok tage ham med i kirke, lære ham om venlighed, gæstfrihed og kærlighed. Og til de ting vi ikke kan hjælpe med? Min bror bliver verdens bedste onkel. Han skal nok lære ham alt hvad der er værd at vide om Warhammer og D&D.

Jeg forstår hende ikke engang. Men hun er jo langt fra den eneste der siger det. Det virker til at være en utrolig accepteret holdning at have. Men mener hun ”biologisk” mand? Kræver det virkelig en pik at opdrage børn? Eller er det bare maskulinitet? For kan Emil Thorup så heller ikke blive forælder uden en mand ekstra?

Jeg panikker lidt, men det skal nok gå ikke? Jeg har brug for at det nok skal gå. Damer opdrager børn hele tiden.

Men hvordan kunne hun? Jeg elsker min mor.

//Grisling

5 thoughts on “Mødre, fædre og min mor

 1. Og din mor elsker dig:-) Det var også noget af det første, mine forældre havde behov for at fortælle mig, da jeg sprang ud – at børn har bedst af en far og en mor. Mine forældre er temmeligt religiøse. Og så gik der nogle år, og så ville jeg have et barn med min partner, og nu har jeg den skønneste pige på fem, som mine forældre elsker højt og inderligt og vil gøre hvad som helst for. Tid, tid, tid

  Like

 2. Jeg tror accept kommer i bidder hos nogle mennesker for forskellige ting alt efter hvornår de bliver relevante. Sådan nogle døddumme ting siger min egen mor stadig efter otte år, bryllup og barn. Og jeg sparker hende over benet hver gang! Tag kampen, for hun tænker nok slet ikke i de baner endnu og ved/tænker derfor ikke at det er noget forkert hun siger. Min fars, ellers meget støttende, reaktion på at jeg sprang ud var at sige trøstende, at det alligevel heller ikke var en verden at sætte børn i. Det trak han straks tilbage da jeg svarede at jeg stadig gerne ville have børn selvom jeg var lesbisk. Han tænkte bare slet ikke på det som en mulighed på det tidspunkt.

  Like

  • Jeg håber også at det er rent uvidenhed, og jeg er meget enig med dig i at jeg burde sige fra og fortælle hende at det hun sagde var forkert. Det er bare lidt lettere bare at undgå hende 🙂

   Like

 3. Du er sej! Jeg kender det så godt og det gør så f******* ondt at høre ens nærmeste sige ting, der sårer så meget. Min mor sagde også en masse dumme, ubetænksomme ting, lige da jeg sprang ud. Jeg prøvede at lade det passere, men blev så ked af det efterfølgende at jeg måtte gøre hende opmærksom på, at det ikke var alle hendes tanker, jeg havde mod på at høre. Det eneste jeg kan sige er, at du må fortælle hende at det sårer dig og så samtidigt erkende at det også er en proces for hende. Hun skal nok lige vende sig til tanken og til realiteterne. Min egen mor er meget mere cool nu, et par år efter. Hun bestiller selv LGBT-bøger og læser med stor interesse og min kæreste er velkommen til familiefester mv.

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s