Mindre manisk, mere mormor.

Katten angriber skabet og S læser avis. Jeg burde kigge på et budget, men er endt med at med at rode rundt i Photoshop og rydde op i rejsebilleder … doven lørdag. Billederne minder mig om smukke og rastløse tider, der stadig figurerer som nogle af mit livs største oplevelser på den mentale harddisk…

For efterhånden 6 år siden sagde jeg mit job op, tog et lån samt en rygsæk på, og rejste ud i verden. Det eneste jeg havde forberedt var billetterne, der sikrede, at jeg kom fra et kontinent til et andet. That was it. Jeg skulle ikke ha’ noget som helst sikkerhedsnet og jeg skulle satme nok selv sørge for at styre, hvor jeg ville hen og hvornår. Og såån var dæææt!!

Fra Afrika til Sydamerika, over Mellemamerika, en smut forbi Hawaii, videre til Australien, New Zealand og til sidst Fiji. Sådan cirka et år gøglede jeg rundt i verden med mig selv og en rygsæk, og på mirakuløs vis, kom jeg igennem det uden hverken at miste nogen legemsdele eller pådrage mig synderlige skader (hvis man ser bort fra en heftig infektion, en maveforgiftning og en langstrakt, pointles kærlighedsaffære … med en mand). Faktisk kom jeg jo en hel røvfuld erfaringer (og et par enkelte ar) klogere ud på den anden side, og det gav mig modet, til at rive teltpælene op i Danmark, og flytte permanent til udlandet.

Man kan nok godt argumentere for, at jeg altid har været en lidt rastløs type. At tingene ikke skulle ligge i alt for faste rammer, og hvis der ikke var dynamik på alle fronter, var jeg allerede i gang med at gnave min arm af i utålmodighed og frustration. Selvom den rastløshed var lig med en hel del uro og søgen, så har den jo også været medvirkende til, at jeg altid har haft et drive, og at jeg har en masse med i oplevelsesposen. Det ville jeg aldrig bytte for noget andet in a million years.

Men. Kald det alder, kald det visdom (så legede vi, at det var sidstnævnte ik’) – jeg er skide meget tiltrukket af sikkerhed og ro lige nu. Sikkerhed er simpelthen det mest sexede, man kan sige til mig i øjeblikket. Pensionsopsparing og sundhedsforsikring FTW! (og der blev jeg så instantly 10 år ældre …). Måske er det blevet sådan, fordi det at være selvstændig ikke ligefrem er leverandør af en super stabil hverdag. Og jeg må nok bare erkende, at jeg er nået dertil, hvor jeg synes det er hot shit med et nogenlunde økonomisk overblik.

Så. Jeg har besluttet at hoppe om bord i corporate Danmark, og har taget sådan et voksenjob igen. Jeg rendte ind i et tilbud, jeg simpelthen ikke kunne afslå. Og denne gang, føles det faktisk rigtig rigtigt. Jeg lukker ikke min lille gechäft, den lever videre på siden, og jeg tager stadig små projekter i det omfang, jeg kan overskue. Men hun bliver ikke længere leverandør af min primære indtægt, min lille freelance-baby. Fra marts, bliver hun pensioneret – eller, hun kommer i skånefunktion. Det trænger vi vist begge til.

Og hvad fanden var det lige, jeg ville sige med alt det her (alder + guldfiskesyndrom = … er det fredag?). Æh, det var vist noget med, at jeg måske er blevet voksen. Eller, mit værdisæt har flyttet sig. Måske er det fordi, jeg er begyndt at overveje nogle andre ting i mit liv – så som børn – men det må høre til et helt andet indlæg. Måske er de fordi, jeg endelig har fundet min rette hylde i min seksualitet. Måske er det fordi, jeg har mødt en kvinde, som jeg ikke kunne forestille mig at leve uden.

Det eneste jeg ved er, at jeg ikke er rastløs på den der opslidende måde mere, at jeg ikke længere har behov for, at stive mig selv af rent karrieremæssigt (jeg har sku været rundt om det meste), at jeg ikke behøver at udfordre mig selv konstant – og at jeg bare befinder mig helt vildt godt med roen, overskuddet og glæden. Jeg er sådan grund-glad. Også når jeg mærker efter helt derinde, hvor man ikke kan lyve. Og jeg kan faktisk langt bedre lide den her version af mig selv.

//OldAdopter, signing out

Bolivia_1Chile_tekst

Peru_tekstSydafrika_tekst

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s