Jeg siger ikke, at toilet gramseri eller one night stands ikke kan være helt fantastiske.. men !

Vi skal et par år tilbage eller nok nærmere 5-6 år. Til dengang jeg var ung. Og nogle af jer vil måske le, for med mine snart 24 år er jeg vel egentlig stadig i kategorien ’’ung’’, kategorien ”start 20’erne”. Men sagen er den, at vi ikke er de sprøde mere. Nej – vi skal tilbage til dengang jeg var rigtig ung. Dengang jeg mødte den her pige, som introducerede mig for homomiljøet. Pigen, som sneg mig med ind på en lille lumsk bar på Vesterbro. Vi krøb hastigt forbi den tårnhøje negermand, der roligt vogtede indgangen. Hans opgave var, at vogte dette fristed for nysgerrige forretningsmænd og unge drenges blikke og indtræden. Det var dengang jeg mødte hestepigen Sara. Hun præsenterede mig for Katrine, som var venner med Liv og Ninja. Liv og Ninja var kærester og yderst sminkede taget i betragtning af, at de var lesbiske og et par. Det var dengang Buster slog sig til vores lille forsamling. Vores fasttømrede crew. Buster var en velklædt dragking og vi festede til de lyse morgener. Det var dengang Helle leverede rytmerne. Hver eneste lørdag og hver eneste fredag. Det var dengang, de smed os ud når klokken var 6 og dj’en var gået. Og så var der dengang, hvor vores lille gruppe var endt på endestationen. Vi sad ved et bord med tomme glas og vekslede mellem overstadige grin og trolige samtaler, vi talte hovedsageligt om kvinder. Da min veninde forlod min side for at hente nye forsyninger til det lille runde samlingspunkt. kiggede jeg op. Og der så jeg hende. En spinkel lyshåret pige med kort pandehår. Hun stod afventende i døren til gangen. Hendes øjne lyste op som kattes i mørket. De var reserverede og rolige. Mine øjne mødte hendes. Og Jeg tog det som en invitation. Jeg gik op til hende. Og uden at sige hej, placerede jeg et dristigt kys på hendes læber. Hendes læber holdte fast i mine. Og hun bed til. tanda Vi skubbede døren til side og forsvandt ud på barens toilet, vores hænder gik grådigt på opdagelse på hinandens kroppe. Hun stønnede i mit øre, da min hånd forsvandt ned i hendes buksekant. Det hele var smukt. Det var smukt lige indtil hun udstødte noget, der i hvert fald ikke var dansk. Jeg spurgte, om hun var fra Norge, og hun svarede at hun var svensk. Hun fortalte mig sit navn. Og det var lidt som om at magien pludselig forsvandt. Navnet hang akavet i luften, som et fremmedlegeme – som en fjeder- placeret i det snævre rum mellem os. Og folk bankede på toiletdøren og jeg rødmede skjult, da vi begge sneg os ud derfra. Men hovedsagen er, at dette aldrig vil ske i dag. Og spørgsmålet er så, om det er fordi jeg ( vi) ikke længere er sprøde og eventyrlystne. Fordi vi ikke længere er de unge og de yngste. Er det fordi, alderen satte sig om et skjold om ens umiddelbarhed, gør en bange for afvisninger og skam. Eller er det fordi at alder giver os solen, oplyser os om nærvær, kemi og samhørighed. Sidste gang jeg var til en stor kvindefest, så jeg en pige med lange vivlende krøller. Hun snakkede ivrigt med nogle tilhænger. Jeg syntes, at hun var hot. Jeg tænkte, om hun mon læste. Ja! Gad vide hvilken litteratur, hvilken forfatter ville netop hun fordybe sig i? Hvornår ville hun glemme tid og sted, sult og søvn i pagten om at færdiggøre de allersidste ord i en længselsfuld eller vittig roman.nat efter nat Og jeg tænkte, at hun nok havde alt for travlt til at give mig den hemmelighed. Så jeg sagde ingenting. Gjorde ingenting. Jeg siger ikke, at toilet gramseri eller one night stands ikke kan være helt fantastiske. Men jeg syntes, at alderen har lært mig, at når jeg åbner op, når jeg hører efter, når jeg lytter – så åbner der sig helt andre dimensioner, helt andre dybder. Så spørgsmålet er, om det manglende mod eller oplysning der er har vundet.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s