’’Jeg var ren da vi tog hjemmefra’’

’’Jeg var ren da vi tog hjemmefra”

Disse ord fløj ud af munden på mig forleden da min veninde smed sin taske og frakke, og let dumpede ned i Livings Rooms bløde sofagruppe. Jeg var ankommet 10 minutter forinden og havde netop fundet det perfekte spot til tre. Jeg havde tilmed elegant bestilt en stor latte med dankortet i den ene hånd og baby i den anden.

cafe.aksel

Da jeg så få minutter efter sidder med den flødeskummende latte på bordet og en glad baby på skødet og venter, smiler barnet, og jeg krammer dets arme og krop, som han nu så godt kan lide det. Hele hans væsen synger. Og jeg tænker, at det her øjeblik kan ingen tage fra os, men idet jeg holder ham op foran mig … gylper barnet en tynd stråle modermælkserstatningsbræk udover hele min tatoverede venstre arm og ikke mindst udover sig selv. Jeg får febrilsk tørret det op og opdager at både Aksels body, min bluse og mine bukser har fået flatterende hvide plamager. Der begynder langsomt at sprede sig en sur aroma i det æstetiske kælderlokale, en lugt som 80 % af cafeens øvrige studenter nok ikke er yder bekendt eller bekvemt med.

Og jeg tænker, at der mistede vi noget af vores charme. Der var der en flænse i det glansbillede, jeg sekunder forinden havde forstillet os i. Men barnet øver sin stemmes vokaler og tryk, stopper og kigger forundret på mig idet jeg nynner. Helst Ulige Numre med København, udtømte toner fra en gammel bartender med et skævt knæk og en usødet hæshed – det er sagen.

Og lige dér bryder mildhedens smil frem igen. Og jeg tænker at det her føles så rigtigt. Veninden er betaget af barnets charme. Hun deler feriepoesi, teaterfryd og lidt af byens rytmer. Og jeg taler om eksamensfrygt, medmoderskab og magisk moderne litteratur. Og vi griner let og taler hurtigt. Og jeg tænker at … her lugter af bræk, selv om hele mit indre sitrer af nærhed. Så nu har jeg lavet en liste med råd fra henholdsvis #lilletutogmordk og #solomamamedlangebryster over hvad der egentlig bør være i en pusletaske.

Her Kommer mine must-have:

  1. Minimum 3 sæt rent tøj til baby
  2. Et rent sæt tøj til MOR
  3. Et hav af stofbleer
  4. Hunde-høm-høm poser
  5. Vådservietter/bleer/mad
  6. Proteinbar til mor
  7. Et legetøjsdyr – gerne ekstravagant med lyde og knas og alt muligt gøgl
  8. Parfume eller andet der kan tage luften af gylp
  9. Pak-sammen og tag-med pusleunderlag
  10. Håndcreme

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s