Aksels første overnatning

Sikke en milepæl. I mit hoved havde aften set således ud: jeg ville hente baby og storebror. Den lille ville ligge på køkkenbordet og pludre imens den store og jeg ville skære tomater. Min mor ville sidde ved spisebordet og sniksnakke med mig over et glas rødvin. Vi ville spise en lækker middag og baby ville være glad og pludrende ved bordet. Kl. 20 ville jeg så smække benene op på sofabordet, skrive et indlæg eller kigge på nogle lektier mens begge ungers storken og øffen ville kunne høres lavmeldt fra soveværelset.. NOT…   10822248_10152634641953429_458121170_n Ikke nok med at jeg måtte ligge netto et uventet besøg med både store, lillebror og vovse, så var madlavningen en ensom affære hvor den asocial storebror nægtede at hjælpe til men blot orkede at se film .. og den trylleforelsket mormor var mest optaget af at snakke med en smilende baby.. Da vi så sku indtage wraps med både kylling, ruccola og humus, blev baby ulykkelig. Og først kom baby op på bordet – det hjalp ikke. Så kom baby på skødet – det hjalp ikke. så blev maden afbrudt igen. Og baby kom op i armen og blev dikkede … ro og underholdning. Maden blev altså indtaget i etaper af 3. Disney showet nåede vi kun lige, med dertilhørerende indtag af kunstige farvestoffer, sukkerchok og stærk kaffe. Og så sad vi endelig der. 3 generationer.. Indtil baby blev ked af det. Og der blev hoppet, Og vuggede Og puslede Og madede, Og han faldt næsten i søvn, for at vågne igen Urolig og øffende..Og storebror var sur.. for han måtte ikke få kage. Og opvasken stod stadig fremme. 10822536_10152634642758429_196124601_nog hundehårene fløg rundt i stuen.

Og baby græd Indtil der lød et ’BØVS’ og barnet gylpede, smilte stort og fornøjet. Så fik begge unger et bad.. hvilken lykke ! Og der blev kysset, Og sunget, Og kl. 22 Sov henholdsvis både X og A. Mormor kørte mod nabobyen. Og jeg satte mig på køkkenbordet. Beskuede. Skuende. Ud over slagsmarken, Med krummer, glas, slikpapir, sutteflasker, dingle-legetøj og dyner. Og tanken ramte mig der. De andre fra min klasse er til julefrokost for at drikke nisseøl og danse tosset. Og min stue ligner lort. Og jeg er F.Æ.R.D.I.G, så jeg undrer mig. Ja! jeg wonder.. hvordan mon Aksels biomor klarer det med 3 børn hver eneste dag.. hvordan klarer alle jer solomødre det derude, eller hvordan gør familier med både 5 og 6 børn det? Hvordan! 10292439_10152634620398429_4891797431091930992_n Jeg krøb under dynen en times tid efter.. alt for udmattede til hverken blogging eller studie. Og der lå de så. Drengene. Og soveværelset dufter både velkendt og fremmede, rent og sødt. Af baby.

Og Baby vågnede 6.38 næste morgen og var det lykkeligste yngel på jorden. X udtalte efter smile-symbiose-moment med sin lillebror. ’’ jeg bliver sådan helt glad indeni, når han smiler’’ og  ’’ jeg elsker min lillebror’’ alt imens han smilede over hele det snottede ansigt, tog sig for øjnene og udstød et skingert hvin. Et lys blussede i mit indre og det varmede.. boblede ud i alle mine celler, prøvede at slippe fri gennem lufthuller i huden. men jeg måtte dufte dem begge to ind, helt ind. Med kindkys.

Og da jeg rejste mig op, og kiggede tilbage på de to. Der slog det mig,

at dette døgn var noget så vigtig .. for mere end en af os.

One thought on “Aksels første overnatning

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s