(Ny)lesbiske Rites of Passage

Nå, men så kom tidspunktet alligevel, hvor vi besluttede os at flytte sammen, Sverige og jeg. Hun hænger på det alias, min søde kæreste, indtil jeg finder på noget mere flatterende – og som skaber mindre geografisk forvirring på sigt. Men altså, nu gør vi det sku. Flytter sammen. I Danmark vel at mærke. Så jeg hiver Sverige ud af Sverige (se allerede nu bliver det mærkeligt) – og det skal nok blive både helt fantastisk og hamrende udfordrende.

Er stoppet med at prikke mig selv i iris (med en blyant) over, at jeg er ved at lave en klassisk sammenflytning-efter-relativ-kort-tid lesbisk rite of passage numero uno. I virkeligeden glæder jeg mig bare skide meget til nærheden, og til at få lov at dele hverdagen i højere grad. Og så kan jeg heller ikke sige mig fri for at glæde mig helt vanvittigt over ikke længere at skulle dele min morgen, aften og intimsfære med andre livstrætte pendlere på vej over sundet. Vise billet for gud ved hvilken gang til en pissy kontrollør med dårlig ånde og udtryksløst ansigt (bless, de gør deres arbejde). Men indrømmet, jeg har det stramt med offentlige transportmidler. I særdeleshed Øresundstoget. Så var det vist også ude af systemet… hep.

I hvert fald flytter hun ind hos mig, den smukke svensker, mellem jul og nytår. Jeg forudser en flytteweekend (af relativt udfordrende karakter) med trailer monteret efter Lange (den har et navn, bilen), dinglende over broen i full blown angstanfald over at blæsten teknisk set godt kunne kaste os ud over den helt uduelige undskyldning for et (auto)værn. Ja, jeg har broskræk. Det findes. Uanset hvad så vurderer jeg, at det bliver en habil test af vores parforhold.

Og nej, det er ikke fordi jeg som sådan har lagt mig i selen for at kunne sætte flueben ud for samtlige stereotype opfattelser af lesbiske accessories. Grunden til at jeg faktisk ejer sådan et spændende karavanesæt (bil med jydekrog og matchende trailer), er en ganske anden historie. Af minimal lesbisk karakter (eller hvad ? – sagde underbevidstheden, mens den lavede en lille dans). Ikke desto mindre, viser investeringen sig at være praktisk lige i denne sammenhæng.

Sidespring. For jeg er for så vidt ikke helt færdig med de der overgangsriter, som jeg synes, jeg tjekker mig lystigt igennem lige i øjeblikket. Jeg smider lige én mere i puljen (vi skal helt ind i sindet):

Med pakken ’dejlig kæreste flytter ind’, følger også, i dette tilfælde, en lille sidegevinst, kan man kalde det.

Introducing: Adoptivkatten D, med tilhørende bakke (og nu også europæisk pas). Den lader vi lige stå et øjeblik.

Wait for it … trommehvirvel …. hun blev en: Kattelebbe.

Og således når jeg full circle i mit nogen-og-tredve-årige-liv og første år som udsprungen lesbisk – med fællesadresse og token-pet inklusiv. Og det er sku egentlig ret okay – så længe jeg stadig spiser bacon, er den kosmiske balance intakt.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s